Изкуственият интелект на Google вече е достъпен за всички. Какво следва?

Досега Bard беше достъпен само на английски език, но вече получи поддръжка за японски и корейски език. Освен това Google планира в близко бъдеще да добави поддръжка за 40 езика. Чат-ботът не само ще разбира въпроси на различни езици, но и ще отговаря на т

Изкуственият интелект на Google вече е достъпен за всички. Какво следва? | StandartNews.com

Google обяви дългоочакваното широкомащабно пускане на своя чатбот Bard, задвижван от изкуствен интелект. От днес чатботът с изкуствен интелект Bard ще бъде достъпен в 180 държави за всички - вече няма да има списъци на чакащи и ограничения. Въпреки това стартът все още е обозначен като тестово пускане.

Досега Bard беше достъпен само на английски език, но вече получи поддръжка за японски и корейски език. Освен това Google планира в близко бъдеще да добави поддръжка за 40 езика. Чат-ботът не само ще разбира въпроси на различни езици, но и ще отговаря на тях.

Трябва да се добави, че Bard работи не само с естествени езици, но знае и 20 езика за програмиране. Освен това той може да обяснява значението на определен ред код и да намира грешки в кода, като ги обяснява и отстранява.

"Както казахме от самото начало, големите езикови модели са все още зараждаща се технология с известни ограничения. Ето защо, докато продължаваме да се разрастваме, ще поддържаме високи стандарти за качество и местни нюанси, както и ще гарантираме, че нашите принципи за изкуствен интелект се спазват", отбелязва Google в съобщението им за пресата.

В допълнение към това Google обяви, че Bard скоро ще получи нови функции. Bard ще стане по-визуален в отговорите си. Ще можете да го попитате например: "Кои са задължителните забележителности в Ню Орлиънс?" и в допълнение към текста чатботът ще предостави изображения.

Освен това в заявките към Бард могат да се включват снимки, а чатботът ще може да ги редактира. За да реализира тази функция, Google е добавила Lens директно към Bard. Например можете да качите снимка на кучетата си и да поискате от Bard да "напише забавен надпис за тези двамата". Използвайки Google Lens, чатботът ще анализира снимката, ще определи породата на кучето и ще състави няколко творчески надписа.

Google обяви редица други нововъведения за Bard. От следващата седмица цитирането на източници ще стане по-точно. Ако Bard цитира блок от код или цитира друго съдържание, ще можете просто да щракнете върху анотацията и Bard ще подчертае заимстваните части от отговора и ще предостави връзка към източника. Също така днес Bard ще получи тъмна тема, което е друга функция, поискана от разработчиците, и която според Google ще направи взаимодействието с Bard много по-удобно за очите на потребителите.

И накрая, чатботът ще се сдобие с бутон "Експорт": според Google разработчиците харесват функцията за експорт в Colab, така че скоро Bard ще добави възможност за експорт и стартиране на код с Replit, като се започне с езика Python. И тъй като хората често искат от Bard да им помага при съставянето на имейли и документи, Google пуска днес още две функции за експортиране, които улесняват изпращането на отговорите на Bard директно в Gmail и Docs. Например можете да поискате от Bard да напише имейл с покана за парти, в който накратко да опише изискванията за дрескод или предложения какво да донесете. Съставеното от изкуствен интелект писмо ще се окаже в "Чернови" в Gmail, където можете да направите окончателни редакции, преди да го изпратите.

Google обеща да въведе нови функции в Bard в бъдеще, като интегрира функции от приложения и услуги на Google, включително Docs, Drive, Gmail, Maps и др. При това разработчиците отбелязаха, че потребителите ще могат да контролират настройките си за поверителност, като решат как да използват тези инструменти и разширения.

Bard също така ще може да се свързва с всякакви услуги от целия интернет, като използва разширения от външни партньори. През следващите месеци Bard ще интегрира Adobe Firefly - семейство творчески генеративни модели с изкуствен интелект, които ще позволят бързо и лесно да превръщате творческите идеи в изображения, които след това могат да бъдат редактирани или добавяни към вашите проекти в Adobe Express. Това означава, че Bard може да бъде помолен да нарисува каквото и да било и с помощта на изкуствения интелект на Adobe бързо ще го направи.

В съобщението си за пресата Google казва: "Искаме Bard да бъде дом на вашата креативност, продуктивност и любопитство - затова работим, за да свържем Bard с полезни приложения на Google и много други, включително Kayak, OpenTable, ZipRecruiter, Instacart, Wolfram и Khan Academy."

Компанията също така добави: "Пред Bard предстоят много вълнуващи неща - свързване на инструменти от Google и невероятни услуги в мрежата, за да ви помогнем да направите и създадете всичко, което можете да си представите, чрез безпроблемно сътрудничество с нашите най-способни големи езикови модели. Когато съчетаем човешкото въображение с възможностите на генеративния изкуствен интелект на Bard, възможностите са безкрайни. Нямаме търпение да видим какво ще създадете с него."

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай