Истерията по Threads започва да затихва

Приложението започна да се сблъсква с първите си проблеми

Истерията по Threads започва да затихва | StandartNews.com

Две седмици след като Meta стартира своя конкурент в Twitter Threads и получи безпрецедентно количество регистрирани потребители, лудостта около приложението стихна. 

След надхвърляне на 100 милиона потребителски регистрации за по-малко от седмица, ангажираността на потребителите в Threads се забави, като дневните активни потребители на Threads са намалели от 49 милиона на 7 юли, два дни след стартирането му, до 23,6 милиона потребители миналия петък, според доклад. Средното време за използване на приложението също е спаднало от 21 минути на 6 минути за същия период от време.

Забавянето намеква за предстоящите предизвикателства за Meta, тъй като се стреми не само да отвлече потребителите от Twitter, но и да изгради услуга, която достига до много по-голяма аудитория. Threads вече се сблъсква с някои от често срещаните проблеми, които често измъчват социалните медийни платформи, включително задържане на потребителите, спам и ранен регулаторен контрол около подхода му към модерирането на съдържанието. Също така все още не е ясно колко инвестиции на Meta в изграждането на Threads всъщност ще възлизат на финансова възвращаемост за компанията.

Ръководителите на Meta признаха, че да накараш потребителите да се регистрират за оживено ново приложение е много по-лесно, отколкото да ги убедиш да продължат да се ангажират в дългосрочен план.

Ръководителят на Instagram Адам Мосери, който наблюдава стартирането на Threads, също намекна за планове за добавяне на функции като настолна версия на приложението, емисия само с акаунти, които потребителят следва, и бутон за редактиране. 

Междувременно Threads се бори с често срещан проблем в социалните медии - спам. Потребителите се оплакват от отговори на публикации, пълни със спам връзки и предлагащи „подаръци“ в замяна на нови последователи, което значи, че платформата „ще трябва да стане по-строга по отношение на неща като ограничения на скоростта“, тъй като „спам атаките са се увеличили“.

Акциите на Meta скочиха с повече от 6% след пускането на Threads, но някои анализатори, които следят компанията, са скептични, че Threads бързо ще допринесе за крайния резултат на компанията, ако изобщо ще допринесе.

Приложението може също така в крайна сметка да допълни основния рекламен бизнес на Meta, който може да получи тласък, след като се сблъска с предизвикателства от широкия спад на пазара на онлайн реклами и промени в практиките на Apple за поверителност на приложенията.

Подобно на Twitter, Threads се бори да привлече рекламодатели, тъй като естеството на приложението за новини и обществени разговори в реално време означава, че съдържанието понякога е негативно или противоречиво. Още преди Мъск да поеме Twitter и да отчужди рекламодателите, платформата представляваше малка част от пазара за продажба на реклами в сравнение със собствеността на Meta.

Threads обаче вероятно ще има предимство в Twitter, защото Meta е известна като компания, която предоставя ясна стойност за рекламодателите, каза Скот Кеслър, ръководител на глобалния технологичен сектор в изследователската фирма Third Bridge. Ако не друго, каза той, рискът може да е, че някои рекламодатели могат да помислят два пъти дали да похарчат за още една платформа Meta срещу диверсифициране на рекламната си стратегия.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай