iPhone 14 Pro и iPhone 14 Pro Max - чип A16 Bionic, „остров“ вместо прорез и подобрена камера

Смартфоните iPhone 14 Pro и iPhone 14 Pro Max поддържат Emergency SOS чрез сателит

iPhone 14 Pro и iPhone 14 Pro Max - чип A16 Bionic, „остров“ вместо прорез и подобрена камера | StandartNews.com

В допълнение към смартфоните iPhone 14 и 14 Plus Apple обяви и подобрените iPhone 14 Pro (с 6,1-инчов дисплей) и iPhone 14 Pro Max (с 6,7-инчов дисплей). Версиите Pro имат редица съществени разлики с базовите модели.

iPhone 14 Pro и iPhone 14 Pro Max използват новия по-производителен процесор A16 Bionic с 16 милиарда транзистора. Той съдържа 2 високопроизводителни ядра и 4 енергоефективни ядра. Компанията уверява, че той осигурява значително повишаване на производителността в сравнение с предшественика си и конкурентните решения.

Предишните изтичания на информация се потвърдиха - гамата iPhone 14 Pro наистина е загубила обичайните си прорези. На тяхно място компонентите на Face ID са разположени в продълговат изрез в дисплея, а предната камера е разположена в кръгъл изрез. Визуално те са обединени в един продълговат изрез, наречен Dynamic Island, който може да променя формата си и да се адаптира в зависимост от приложенията и известията.

Новите смартфони получават функцията Always-On Display и могат да показват уиджети за заключен екран от iOS 16. Екранът може да показва напомняния, събития от календара, прогнози за времето, без да е необходимо да активирате смартфона. Тапетът на iOS 16 разполага с режим на ниска консумация на енергия.

Актуализираният модул на камерата получава 48-мегапикселов основен сензор, който позволява да комбинирате 4 съседни пиксела в един по-голям. Това подобрява качеството на снимане в условия на слаба светлина. Сензорът се допълва от оптична стабилизация на изображението и обектив с бленда f/1,78 и фокусно разстояние 24 мм. Изрязаното изображение от сензора осигурява 2-кратно увеличение (фокусно разстояние 48 мм). Допълнителните функции включват ултраширокоъгълен модул (с макрофункция) и телефото модул с 3-кратно оптично увеличение. Светкавицата е с нов дизайн. Той е два пъти по-ярък и регулира интензивността си в зависимост от фокусното разстояние на снимката. Можете също така да използвате ProRAW на Apple и да записвате видео с кино качество при 30 или 24 кадъра в секунда в 4K.

Смартфоните iPhone 14 Pro и iPhone 14 Pro Max поддържат Emergency SOS - възможност за комуникация чрез сателит в ситуации, в които няма мобилно или Wi-Fi покритие. Интерфейсът ще помогне на потребителя да позиционира оптимално устройството, за да насочи антените към сателит и да изпрати съобщение.

Както и при смарт часовника Watch Series 8, смарт часовниците могат да разпознават произшествия и да уведомяват службите за спешна помощ за инцидента.

Новите смартфони iPhone 14 Pro и iPhone 14 Pro Max на Apple ще бъдат достъпни за предварителна поръчка от 9 септември, а реалните продажби ще започнат от 16 септември. Цената на iPhone 14 Pro ще започне от 999 долара, а на iPhone 14 Pro Max - от 1099 долара.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай