Instagram създаде персонализиран шрифт

Instagram Sans ще се използва широко както в маркетинга, така и в самото приложение

Instagram създаде персонализиран шрифт | StandartNews.com

Instagram пусна поредната си новост - свой собствен шрифт, наречен Instagram Sans, който планира да използва широко за напред както в маркетинга, така и в самото приложение.

Instagram Sans е вдъхновен от логото на Instagram и „отразява формата на глифа и нашия ангажимент към простота и изработка“. Вдъхновен е до голяма степен от комбинацията от квадрати и кръгове, или както Instagram любовно ги нарича, squircles - смесица от идеално пикселно и ръчно изработено с няколко детайла. На някои места можете да видите еволюцията от курсивното лого на Instagram, използвано от години.

Повечето от шрифтовете на Instagram Sans са доста ясни безсерифни букви, което има смисъл за марка с такъв глобален и разнообразен набор от потребители. Instagram заяви, че работи с лингвисти, за да гарантира, че шрифтът работи на възможно най-много езици, включително езици на скриптове като тайландски и японски. При някои шрифтове само малка гърбица в опашката на главния буквен „Q“ показва, че това е необичаен шрифт.

Това, което по-странните шрифтове дават на Instagram обаче, е много по-отличителна идентичност. Място, на което компанията се надява потребителите да изпробват Instagram Sans, е в Stories and Reels, където надпис, написан на Sans Script, няма да изглежда като изтръгнат видеоклип от TikTok.

Истинският въпрос обаче е как потребителите ще се чувстват за новия облик. Мета знае по-добре от всеки друг колко устойчиви могат да бъдат потребителите на промени. Това може би е причината Instagram прави промените по малко, а не променя изцяло всичко за ден.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай