Инстаграм с нови промени

Затягат правилата със спам

Инстаграм с нови промени | StandartNews.com

Instagram въвежда нови ограничения за борба с нежеланите лични съобщения. Ограниченията важат за снимки и текст и имат за цел да намалят спама и неприличните съобщения, особено към жени.Социална мрежа затегна правилата за изпращане на лични съобщения с цел борба със спама и нежеланите съобщения. Изпращачите, които не са абонирани за даден потребител, вече ще могат да изпращат само по едно съобщение. За по-нататъшна кореспонденция ще трябва да бъде приета заявка за чат. Освен това вече е възможно да се изпраща само текст в частни съобщения. Това означава, че спамърите и недобросъвестните потребители няма да могат да изпращат снимки, видеоклипове или гласови съобщения.

Компанията започна да тества новите ограничения в края на юни. Instagram вече разполага с инструменти за борба със спама, включително инструмента "Скрити думи", който скрива публикации с неподходящи ключови думи и емотикони.

Instagram описва промяната като мярка за безопасност, особено за жените. Както обяснява компанията, жените често получават неприлични снимки и новите правила ефективно се борят с тази практика, въпреки че не спират изпращането на груби текстове. Промените идват на фона на натиск - върху компанията майка на Instagram Meta - от страна на политици и обикновени потребители, които изискват по-добри мерки за борба със злоупотребите, особено сред тийнейджърите.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай