Събота,

Instagram с мерки срещу руската пропаганда

От: екип на Стандарт -
353
Instagram с мерки срещу руската пропаганда
A
A
A

Instagram обяви във вторник, че ще предприеме стъпки за потискане на пропагандата на руското правителство и защита на поверителността на потребителите в Украйна и Русия.

Компанията ще започне да понижава рейтинга на публикации от руски държавни медии, поставяйки всички истории от тези медии под друго съдържание от други източници. Потребителите, които отиват да споделят истории, произхождащи от някой от тези акаунти, вече ще виждат изскачащо съобщение, което ги предупреждава да не разпространяват „държавно контролирани медии на Русия“.

„Instagram смята, че акаунтът, създал тази публикация, може да бъде частично или изцяло под редакционния контрол на руското правителство“, се казва в съобщението.

Потребителите, които споделят истории с връзки, сочещи към домейни, свързани с руските държавни медии, ще получат същата „санкция“. Съдържанието от акаунти, свързани с руската държава, също няма да се показва в алгоритмично и в Reels.

Усилията на Instagram да спре потока от подкрепяна от държавата дезинформация относно руската инвазия в Украйна, следват усилията на Facebook. Социалната мрежа обяви миналата седмица, че по подобен начин ще се опита да потисне руските държавни медии чрез използване на предупредителни етикети и понижаване на рейтинга.

Instagram също така добавя нова мярка за поверителност за някои потребители, базирани в Украйна и Русия. Сега частните акаунти, базирани в тези страни, ще имат списъци с последователи, а списъците на общите им приятели ще бъдат скрити, добавяйки слой на защита, който прикрива социалните връзки в реалния живот.

Компанията майка на Instagram и Facebook Meta по-рано обяви, че ще направи криптирани DM достъпни за всички пълнолетни потребители в Украйна и Русия и ще улесни акаунтите в тези страни да трият групово съдържание и активност.

Повече технологични новини може на намерите тук

 


Всички новини от категория Технологии.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Още от категорията