Неделя,

Instagram ще търси изчезнали деца

От: екип на Стандарт -
801
Instagram ще търси изчезнали деца
A
A
A

Instagram пуска нова функция Amber Alerts в по повод Световния ден на изчезналото дете, която ще позволи на потребителите на приложения да виждат и споделят известия за изчезнали деца в техния район.

Amber Alert известията ще включват важни подробности за детето -  снимка, описание, местоположение на изчезването и всяка друга налична информация, която може да бъде предоставена. Хората ще имат възможност да споделят сигнала с приятели.

„Instagram е платформа, базирана на силата на снимките, което я прави идеална за програмата Amber Alert“, каза в публикацията в блога Мишел ДеЛон, президент и главен изпълнителен директор на Националния център за изчезнали и експлоатирани деца. „Знаем, че снимките са критичен инструмент в търсенето на изчезнали деца и като разширим обхвата до публиката в Instagram, ще можем да споделяме снимки на изчезнали деца с толкова повече хора.“

Функцията за предупреждение ще бъде пусната в 25 държави през следващите няколко седмици, включително САЩ, Обединеното кралство, Австралия, Канада, Украйна, Корея, Мексико и много други страни в Европа, Азия и Южна Америка.

Facebook стартира функцията Amber Alerts през 2015 г. и оттогава публикува стотици сигнали от цял ​​свят, за да помогне на властите да търсят и локализират изчезнало дете.


Всички новини от категория Технологии.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички