Индонезия ще забрани покупките в социални медии като TikTok

Страната ще регулира допълнително електронната търговия

Индонезия ще забрани покупките в социални медии като TikTok | StandartNews.com

Министерството на търговията на Индонезия заяви, че работи за по-нататъшно регулиране на електронната търговия, като добави, че страната не позволява транзакции в социални медийни платформи.

„Едно от нещата, които се регулират, е, че правителството позволява социалните медии да се използват само за улесняване на промоции, а не за транзакции“, казва министерството в официално съобщение.

Това означава, че потребителите в Индонезия не могат да купуват или продават продукти и услуги в TikTok и Facebook. 

Правителството също така ще забрани на компаниите за социални медии да служат и като платформи за електронна търговия, за да се предотврати злоупотребата с публични данни.

Индонезия ще регулира кои задгранични стоки могат да се продават, като тези продукти ще получат същото третиране като офлайн местните стоки. Този ход идва, тъй като чуждестранните стоки стават все по-достъпни в Индонезия чрез социалните медийни платформи и засяга малките предприятия, микропредприятията, а също и пазара. 

Регулациите на Индонезия са настроени да унищожат амбициите на TikTok за електронна търговия в страната.

Индонезия е вторият по големина пазар на TikTok със 113 милиона потребители, точно след САЩ, които имат 116,5 милиона потребители на TikTok. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай