Индийски технологичен гигант я инвестира 1 млрд. долара в изучаване на изкуствения интелект

Те са за обучение на целия персонал от 250 000 души в 66 държави в бързо развиващата се технология

Индийски технологичен гигант я инвестира 1 млрд. долара в изучаване на изкуствения интелект | StandartNews.com

Wipro, един от най-големите доставчици на софтуерни услуги в Индия, иска всеки от персонала да знае как да използва изкуствения интелект .

ИТ гигантът обяви, че ще инвестира 1 милиард долара за подобряване на възможностите си за изкуствен интелект през следващите три години, включително обучение на целия си персонал от 250 000 души в 66 държави в бързо развиващата се технология.

Wipro (WIT) заяви, че планира да проведе семинари „за основите на ИИ и отговорното използване на ИИ през следващите 12 месеца и ще продължи да предоставя по-персонализирано, текущо обучение за служители в роли, специализирани в ИИ“.

Wipro е една от най-големите аутсорсинг фирми в Индия, специализирана в ИТ и консултантски услуги. Неговият ход идва, когато генеративният AI, технологията, която е в основата на популярни платформи като ChatGPT, превзе света като буря.

Бизнесът все повече използва AI, за да подсили или замени задачи, обикновено изпълнявани от хора.

Тази седмица главният изпълнителен директор на индийски стартъп направи заглавия за съкращаване на около 90% от своя обслужващ персонал , като каза, че компанията е изградила базиран на AI чатбот, който може да обработва заявки за обслужване на клиенти по-бързо от служителите.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай