Илон Мъск е дарил около 2 милиарда долара в акции на Tesla за благотворителност

Няма яснота за какво са дарени парите

Илон Мъск е дарил около 2 милиарда долара в акции на Tesla за благотворителност | StandartNews.com

Главният изпълнителен директор на Tesla Илон Мъск е дарил 11,5 милиона акции, или около 2 милиарда долара, в акции на Tesla за благотворителност. Няма яснота къде Мъск е дарил акциите, но се предполага, че са на неговата собствена фондация Мъск.

Предположенията са, че това е станало между август и декември 2022 г. Те се равняват на около 1,6% от общите акции на Tesla на Мъск и сега струват около 2,4 милиарда долара след възстановяването на акциите на Tesla след бурната 2022 г.

Мъск, който е начело на най-богатите хора в света, в момента има нетно състояние от 198,2 милиарда долара, според инструмента за проследяване на милиардерите в реално време на Forbes. Бернар Арно, главен изпълнителен директор на LVMH, оглавява списъка с умопомрачителните 213,4 милиарда долара, с 15 милиарда долара повече от Мъск.

Това не е първият път, когато Мъск използва огромното си богатство за благотворителност. През 2021 г. той дари акции на стойност 5,74 милиарда доларана The Musk Foundation. Същата година през януари той обяви, че ще дари 100 милиона долара на лице или компания, които разработват най-добрата технология за улавяне на въглерод.

Неговите 5,7 милиарда долара мигновено превърнаха Фондация Мъск в една от най-големите в Съединените щати, според Fortune . През този период Мъск дари 55 милиона долара на базираната в Мемфис Детска изследователска болница St Jude и още 54 милиона долара на X Prize Foundation, с която си партнира за финансиране на проектите за улавяне и отстраняване на въглерод.

Наскоро Мъск каза, че търси някой, който да го замести като главен изпълнителен директор на Twitter до края на 2023 г., за да може да се оттегли и да се съсредоточи върху други неща. Той дори обмисля да наеме филантропа и YouTube звезда MrBeast като главен изпълнителен директор на Twitter .

„Мисля, че трябва да стабилизирам организацията и просто да се уверя, че е във финансово стабилно място и че продуктовата пътна карта е ясно изложена“, каза Мъск на Световната среща на върха на правителството в Дубай. „Предполагам, че вероятно към края на тази година ще е подходящо време за намиране на някой друг, който да управлява компанията, защото смятам, че тя трябва да бъде в стабилна позиция около края на тази година.“

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай