И Honor е ограничила доставките на смартфони за Русия

Търговците на дребно започнаха да внасят продукти в Русия чрез паралелен внос

И Honor е ограничила доставките на смартфони за Русия | StandartNews.com

Разработчикът на смартфони Honor, който преди това беше собственост на китайския телекомуникационен гигант Huawei, преустанови официалните доставки на устройства за руския пазар.

Вестник "Ведомости" съобщи, позовавайки се на източници от сектора на дистрибуторите на електроника и телекомуникациите, че Honor е започнала да намалява доставките на джаджи за Русия още през март. Това се обяснява с настоящата геополитическа ситуация. Honor обаче все още не е направила официално изявление за напускането на руския пазар.

Твърди се, че Honor в момента търси партньори в Армения, Грузия и вече е постигнала споразумение с Узбекистан за внос на смартфони в Русия по схема за паралелен внос. "Разширяването на мрежата от дистрибутори в страните от ОНД може да означава, че Honor ще възобнови доставките за Русия", отбелязват запознати.

Трябва да се добави, че поради настоящата ситуация много големи доставчици на електроника, включително Apple, ASUS, Dell, Samsung и други, напуснаха руския пазар. В резултат на това търговците на дребно започнаха да внасят продукти в Русия чрез паралелен внос, но това създава допълнителни трудности - с ремонта на джаджите и по-дълъг срок на доставка.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай