И Apple започна съкращения

Засега те са незначителни

И Apple започна съкращения | StandartNews.com

Apple съкращава малък брой хора от един от своите екипи за търговия на дребно, сочат доклади на Bloomberg и Business Insider. В момента не е ясно колко хора ще бъдат засегнати, но компанията го представя като начин за подобряване на операциите си, а не като мярка за намаляване на разходите .

И все пак, досега липсата на съкращения на Apple я отличава от много големи технологични компании, които обявиха големи съкращения. 

Според докладите от понеделник работните места, съкращавани от Apple, са в подразделението, което се занимава със строителството и поддръжката на магазините  търговия на дребно, а на засегнатите служители е казано, че имат време до края на седмицата да кандидатстват за други позиции в компанията. Apple предлага до четири месеца обезщетение за тези, които не могат да останат.

Въпреки че това са първите докладвани съкращения на служители на пълен работен ден в Apple от началото на големите технически съкращения, компанията намалява разходите по други начини, като изпълнителният директор Тим Кук каза пред Wall Street Journal, че съкращенията са „последна мярка“. Миналия месец Bloomberg съобщи , че е съкращавал изпълнители, оставяйки някои новооткрити позиции незаети и забавяйки наемането за някои отдели, забавяйки бонуси, намалявайки бюджетите за пътувания, отлагайки проекти и много други.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай