Hyundai ще достави тестова партида от 27 камиона с водородни горивни клетки в Германия

Германските фирми ще получат субсидии от местното правителство, за да закупят екологично ефективните търговски автомобили

Hyundai ще достави тестова партида от 27 камиона с водородни горивни клетки в Германия | StandartNews.com

Hyundai Motor обяви намерението си да достави 27 камиона с водородно гориво в Германия. Това е втората сделка на компанията за продажба на търговски автомобили с нулеви емисии в Европа.

27-те камиона Xcient с водородни горивни клетки ще бъдат изпратени на седем германски компании. В изявлението на автомобилния производител се казва, че германските фирми ще получат субсидии от местното правителство, за да закупят екологично ефективните търговски автомобили.

Според Hyundai, компанията планира постепенно да започне да доставя камиони Xcient още през тази година. Автомобилният производител вече е доставил 47 водородни камиона на 23 компании в Швейцария - от 2020 г. до юни 2022 година.

Въпреки малкия си мащаб, доставките са значителни. Според пресслужбата на Hyundai сделките ще помогнат на компанията да популяризира водородните автомобили на други европейски пазари, по-специално в Австрия, Франция, Дания и Нидерландия.

Разбира се, компанията не само разработва и доставя водородни алтернативи на двигателя с вътрешно горене. По последни данни Hyundai е на пето място на пазара на електромобили с чиста батерия (включително продажбите на дъщерното дружество KIA).

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай