Hyundai и LG инвестират 4,3 милиарда долара в завод за батерии за електромобили

Ще бъдат разкрити 3000 работни места

Hyundai и LG инвестират 4,3 милиарда долара в завод за батерии за електромобили | StandartNews.com

Hyundai Motor Group и LG Energy Solutions ше инвестират 4,3 милиарда долара за изграждане на завод за производство на батерии за електромобили в окръг Брайън близо до Савана като част от най-големия проект за икономическо развитие в историята на Джорджия.

Проектът ще бъде изграден в непосредствена близост до Hyundai Metaplant, което се строи в Елабел, и ще бъде част от предварително обявения план на компанията да похарчи 5,5 милиарда долара за новия комплекс и да създаде 8100 работни места.

Базираните в Южна Корея компании заявиха, че заводът за батерии ще отговаря за 3000 от тези работни места и батериите, произведени в предстоящата фабрика, ще захранват моделите Hyundai, Kia и Genesis, произвеждани в съоръжения в САЩ, отбелязват компаниите в съобщение за новини.

В изявление главният изпълнителен директор на Hyundai Motor Jaehoon Chang каза, че компанията се фокусира върху усилията за производство на електрически превозни средства в Северна Америка и този проект ще помогне за „създаване на здрава основа за водене на глобалния преход към EV“.

Очаква се заводът в окръг Брайън да бъде пуснат в експлоатация по-късно тази година и да започне производството на батерии към края на 2025 г., отбелязва вестник Атланта. След като бъде завършен, съоръжението ще може да произвежда достатъчно батерии всяка година за 300 000 електрически превозни средства.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай