Honda ще пусне водородна версия на кросоувъра CR-V през 2024 гoдина

Автомобилният производител съобщи, че електрическата версия на CR-V с горивна клетка ще се произвежда в неговия Performance Manufacturing Center (PMC) в Марисвил, Охайо

Honda ще пусне водородна версия на кросоувъра CR-V през 2024 гoдина | StandartNews.com

Honda обяви плановете си да започне производството на електрически автомобил с водородни горивни клетки през 2024 година. Той ще се базира на популярния кросоувър CR-V. Проектът ще бъде осъществен като част от стратегия за преминаване към превозни средства само с електрическо задвижване до 2040 г. и към превозни средства с нулеви въглеродни емисии до 2050 г.

Новият модел ще замени седана Clarity Fuel Cell, задвижван с водород, чиито продажби бяха прекратени от компанията през 2020 година. Трябва да се отбележи, че новият модел разполага и с режим на захранване само с електрически двигател, който се предлага да се използва за пътувания на къси разстояния.

Автомобилният производител съобщи, че електрическата версия на CR-V с горивна клетка ще се произвежда в неговия Performance Manufacturing Center (PMC) в Марисвил, Охайо. Вместо голяма батерия за захранване на електродвигателя ще се използва водородна горивна клетка, която генерира електричество чрез химическа реакция на съединяване на водород и кислород.

Има много малко информация за новия модел. Съобщава се, че външният и вътрешният му вид е същият като на стандартния CR-V, с изключение на някои малки визуални разлики, може би в интериорната облицовка, формата на фаровете и т.н. Известно е също така, че той ще използва нов задвижващ агрегат, създаден от Honda в сътрудничество с General Motors. Това е усъвършенствана версия на задвижващия агрегат Clarity, за чието производство се изисква 80% по-малко платина. Задвижващият агрегат ще бъде разположен в предната част на автомобила, а резервоарът за водород - в задната.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай