Google започна да пуска промените в ключовите си приложения

Документи, Таблици, Презентации и Диск са по-интуитивни

Google започна да пуска промените в ключовите си приложения | StandartNews.com

Потребителите на Google Документи, Таблици, Презентации и Диск може да забележат промените, които компанията подготвя в следващите дни. Технологичният гигант започна да пуска актуализирания външен вид, обещан миналия месец въз основа на неговия език Material Design 3. В Документи, Таблици и Презентации Google улеснява намирането на често използвани действия с опростен потребителски интерфейс. Сред промените са поставяне на хронологията на редакциите и версиите под една икона на часовник в горния десен ъгъл на приложението. Освен това Google подобрява изживяването с коментари на Docs,  добавяйки реакции на емотикони, които могат да се използват за подчертаване, гласуване „за“ или "против" с отговорите. 

Що се отнася до Drive, технологичният гигант въвежда възможност за избиране на няколко елемента наведнъж, за да активира групови действия. Добавят се и нови категории за търсене, като тип (PDF, документи, видеоклипове и zip), за да направи сортирането и намирането на файлове много по-лесно. Тези две комбинации биха могли да съкратят времето, необходимо за извършване на чести задачи, включващи няколко файла от един и същи тип. В рамките на отделни файлове, Google вече ще започне да показва ключови действия „за бърз достъп и повишена производителност“.

Когато Google обяви своя редизайн на Workspace през февруари, той стартира и други функции, които включват добавяне на хронометър директно в Документи, който можете да използвате за повишаване на производителността. За Sheets той добави възможност за поставяне на връзки към Maps директно в приложението, за да подпомогне планирането на събития или логистика. Приложението също има нови преки пътища, които позволяват бързо добавяне дати, просто като се напише @ със съответната ключова дума, като @today.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай