Ужас! Google трие акаунти

От компанията предупреждават

Ужас! Google трие акаунти | StandartNews.com

Наскоро Google обяви намерението си да изтрие потребителски акаунти, които са били неактивни в продължение на две години. Сега ИТ гигантът реши да уведоми всички потребители за това, като изпрати съответни известия, информиращи хората за политиката на компанията по отношение на неактивните акаунти.

Съобщенията, които информират хората за политиката за неактивни акаунти, се изпращат от [email protected]. В тях Google предоставя кратко описание на новата политика. "Увеличихме периода на неактивност на акаунта до две години във всички наши продукти и услуги. Тази промяна влиза в сила от днес и ще се прилага за всеки акаунт в Google, който е бил неактивен, т.е. не е влизал в него и не е бил използван за период от две години. Неактивният акаунт и всяко съдържание, което той съдържа, ще подлежат на изтриване от 1 декември 2023 г." - се казва в изявлението на Google.

В писмото компанията обяснява още, че новото правило засяга само потребители, които не са влизали в профила си или не са го използвали за достъп до други услуги на компанията в продължение на повече от две години. Въпреки че новата политика започва да действа от тази седмица, премахването на неактивните акаунти ще започне едва през декември. Ако Google сметне акаунта на даден потребител за неактивен, той ще получи няколко имейла, с които ще бъде уведомен, че акаунтът скоро ще бъде изтрит.

Google ще започне да изпраща известия на потребителите осем месеца преди директното изтриване на акаунта. След като акаунтът бъде изтрит, свързаният с него имейл адрес не може да се използва за създаване на нов акаунт. За да запазите акаунта си в Google, трябва само да влизате в него поне веднъж на всеки две години.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай