Понеделник,

Google придобива компания, разработваща екрани за очила

От: Кристиан Антонов -
184
Google придобива компания, разработваща екрани за очила
A
A
A

Google невинаги се справя с новите продукти и услуги и не е нужно да гледате по-далеч от Google Glass, за да разберете това. Очилата бяха перспективна идея, която лесно можеше да бъде включена в семейството от устройства на компанията, но изглежда, че не се хареса на потребителите и изчезна от радара почти веднага след представянето си - само за да се появи отново преди няколко години за корпоративните потребители. С придобиването на стартъп за microLED обаче изглежда ясно, че технологичният гигант не е приключил с AR инициативите си.

Според The Information, Google е придобил Raxium, стартъп, който разработва microLED за използване в AR. Цената не е оповестена публично, но предишни преговори предполагаха, че Raxium се оценява на около 1 млрд. щ. долара. Както отбелязва The Information, Google е прекарала години в работа по свои собствени очила с малък напредък, но по този начин изглежда, че компанията иска да има по-голям надзор, когато става въпрос за технологията, необходима за създаването на устройства като VR слушалки и, да, умни очила.

Въпреки че Raxium не е пуснала свой продукт, поглед към уебсайта на компанията подчертава потенциала за използване на microLED в устройства като смарт очила, както и във VR. Като цяло технологията microLED е много обещаваща, но все още се ограничава предимно до масивни дисплеи като The Wall на Samsung.

Google следва тенденцията, при която Meta и Apple направиха подобни покупки. Дори и Google Glass отдавна да не е потребителски продукт, започва да изглежда, че AR ще се наложи в близко бъдеще.

Повече технологични новини може на намерите в рубрика Технологии.


Всички новини от категория Технологии.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com