Google предлага безплатни скутери за служителите си

Компанията обмисля стратегия да върне служителите на работа

Google предлага безплатни скутери за служителите си | StandartNews.com

Google се готви да върне служителите си в офиса тази седмица, a като допълнителен бонус ще им предложи безплатни електрически скутери, за да улесни прехода.

Технологичният гигант се обединява с производителя на електронни скутери Unagi, за да стартира нова програма, наречена „Ride Scoot“, чрез която повечето от базираните в САЩ служители на Google могат да получат пълните разходи за месечен абонамент за стилния скутер Model One на Unagi. 

Основателят и главен изпълнителен директор на Unagi Дейвид Хайман каза, че идеята е да се помогне на служителите на Google да стигнат до работа - или дори само до най-близката автобусна спирка. (Google предоставя безплатни автобусни услуги на своите служители в Силиконовата долина.)

Две години след като пандемията промени моделите на работа, работодателите започват да мислят за стимули, с които да върнат служитеите на работа. От Google са оптимисти и показват готовност да харчат пари за привилегии, за да привлекат работниците обратно.

Google се насочи към безплатни скутери като един възможен стимул и намери партньор в очите на Unagi. В допълнение към набирането на над 10 милиона долара за финансиране на рисков капитал миналата година, базираната в Оукланд компания стартира и абонамент като алтернатива на собствеността. За 49 долара на месец клиентите в избрани градове могат да получат един от Model One на Unagi, доставен до входната им врата. Има и такса за регистрация от $50, но поддръжката и застраховката от кражба или повреда на скутер са включени в месечната такса.

Unagi е сключил сделки с други големи работодатели, включително Salesforce, за предлагане на електрически скутери като възможен транспортен бонус за служителите, или като възстановяване на разходите, или с отстъпка. Той също така работи с редица хотели и резиденции, за да достави скутерите на Unagi във фоайето за клиенти.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай