Google обявява съкращения на 500 служители от Waze

Преди няколко месеца Google обяви намерението си да слее Waze с подразделението си Geo

Google обявява съкращения на 500 служители от Waze | StandartNews.com

Google реши да прехвърли картографската услуга Waze към споделена рекламна платформа, което означава, че служителите на Waze, занимаващи се с продажби, маркетинг, операции и анализи, ще бъдат съкратени, съобщи Крис Филипс, ръководител на Google Geo, в имейл до подчинените си. Програмата за съкращения ще засегне 500 служители на Waze, пише CNBC.

Администрацията на Waze е потвърдила пред The Verge, че ще бъде подложена на програма за съкращения: "Google остава дълбоко ангажирана с развитието на уникалния бранд Waze, неговото много обичано приложение и процъфтяващата му общност от доброволци и потребители". Ръководителят на отдела за връзки с обществеността на Waze Каролин Бурдо добави, че услугата наистина е започнала да мигрира рекламната си система към технологията Google Ads - това ще помогне за "създаването на по-добро и по-удобно дългосрочно изживяване за рекламодателите на Waze". Във връзка с това експертите по темата на услугата ще бъдат освободени от заеманите от тях длъжности.

Преди няколко месеца Google обяви намерението си да слее Waze с подразделението си Geo, което включва също Google Maps, Google Earth и Street View. По това време компанията не е планирала да съкращава служители в рамките на преструктурирането на своите гео услуги, научи The Wall Street Journal.

Waze потвърди пред The Verge, че е изправена пред програма за съкращения: "Google остава дълбоко ангажирана с развитието на уникалната марка Waze, любимото й приложение и процъфтяващата общност от доброволци и потребители." Ръководителят на отдела за връзки с обществеността на Waze Каролин Бурдо добави, че услугата наистина е започнала да мигрира рекламната си система към технологията Google Ads - това ще помогне за "създаването на по-добро и по-удобно дългосрочно преживяване за рекламодателите на Waze". Във връзка с това експертите по темата на услугата ще бъдат освободени от заеманите от тях длъжности.

Преди няколко месеца Google обяви намерението си да слее Waze с подразделението си Geo, което включва също Google Maps, Google Earth и Street View. По това време компанията не е планирала съкращения като част от преструктурирането на своите гео услуги, научи The Wall Street Journal.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай