Петък,

Google направи иконата на Chrome по-достъпна

От: Катерина Митева -
Google направи иконата на Chrome по-достъпна
A
A
A

Ако наскоро сте изтеглили най-новата версия на Canary на Google Chrome, може да сте забелязали, че иконата е различна. Промяната е първият случай от осем години, в който Google преработва символа, представляващ емблематичния уеб браузър.

На пръв поглед не изглежда чак толкова различно, но освежаването съдържа повече, отколкото се вижда на пръв поглед. В социалната мрежа Twitter дизайнерът на Google Елвин Ху описва мисловния процес, който е станал част от редизайна.

Ако се вгледате внимателно, ще забележите, че технологичният гигант е премахнал сенките, които бяха част от иконата, избирайки по-плосък дизайн, който е в съответствие с другите продукти на компанията. Той също така е променил пропорциите на символа, като същевременно се озаряват отделните цветове, които го съставят.

Но най-въздействащата промяна са фините елементи към зелените и червените сегменти на иконата. Ху твърди, че компанията е открила, че определени нюанси на тези два цвята предизвикват „неприятна цветова вибрация“, когато са поставени един до друг.

В зависимост от това къде използвате Chrome, ще видите и допълнителни фини промени. Това е така, защото Google е отделила време за персонализиране на иконата, за да я направи по-удобна във всяка операционна система, с която можете да изтеглите Chrome. В macOS, например, символът ще изглежда по-триизмерен. Междувременно в iOS ще има специална версия на чертежа на иконата, свързана с бета версията на софтуера.

А тук ще намерите още технологични новини!


Всички новини от категория Технологии.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички