Google добавя нови функции към своя браузър Chrome iOS

Новост е мини изглед на Google Maps, както и Lens

Google добавя нови функции към своя браузър Chrome iOS | StandartNews.com

Google добавя още някои функции към своя браузър Chrome iOS, за да държи потребителите на iPhone далеч от Safari. Chrome на iOS скоро ще получи вградена поддръжка на Google Lens, което ще позволи на потребителите на Chrome да търсят всичко, което видят, използвайки само камерата си. Преводите също се подобряват, заедно с по-добра поддръжка за запис в календара и нов мини изглед на Google Maps.

Поддръжката на Google Lens ще направи търсенето на обекти като растения и дрехи много по-лесно в Chrome. Понастоящем трябва да използвате отделното приложение на Google, за да получите достъп до Lens, но Google добавя същата функция в Chrome през следващите месеци, за да можете да използвате съществуващи или нови снимки, за да търсите от иконата на Lens в адресната лента на Chrome в iOS устройства.

Други подобрения на Chrome в iOS са поддръжката си за преводи, за да позволи на потребителите на Chrome на iOS да превеждат част от страница, като избират текст и избират опцията Google Translate. Ще бъде полезно за страници, които използват комбинация от езици, тъй като Chrome – и дори Safari – вече могат да предложат превод на цели страници.

Потребителите на Chrome на iOS също получават по-добра поддръжка за запис в календара. Можете да създавате събития в Google Календар в Chrome, без да се налага да превключвате към приложението Календар или ръчно да въвеждате дати. Натискането и задържането на дати в рамките на уебсайт вече ще включва опция за добавяне към Google Календар, който автоматично се попълва с информация за час и местоположение.

И накрая, Google също подобрява поддръжката си за картографиране в Chrome на iOS. Скоро ще можете просто да натиснете и задържите върху адрес, за да видите мини изглед на Google Maps в Chrome. Това ще бъде супер полезно за уебсайтове, които нямат връзка към Google Maps, така че не се налага ръчно да копирате и поставяте адреса в приложение за карти.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай