Петък,

Google Cloud вече ще помага на клиентите си да намалят емисиите

От: Кристиан Антонов -
201
Google Cloud вече ще помага на клиентите си да намалят емисиите
A
A
A

Разбирането, отчитането и намаляването на въглеродните емисии ще стане много по-лесно за клиентите на Google Cloud, благодарение на пускането на ново портфолио от интелигентни инструменти, наречено Active Assist.

Миналата година гигантът в областта на търсенето анализира обобщени данни от всички свои клиенти в облака, за да открие над 600 000 kg CO2e в неизползвани проекти, които могат да бъдат почистени или възстановени. Всъщност това би имало подобно въздействие като засаждането на почти 10 000 дървета.

За да улесни клиентите на Google Cloud да установят дали някое от тези неизползвани натоварвания е тяхно, компанията въвежда препоръки за устойчивост Active Assist. В портфолиото на услугата влизат редица продукти и инструменти като Policy Intelligence, Network Intelligence Center, Predictive Autoscaler и колекция от препоръки за редица услуги на Google Cloud.

Облачната инфраструктура на дадена организация често може да бъде голяма част от цялостния ѝ екологичен отпечатък, така че преминаването към Google Cloud може да помогне за намаляването му. Това е така, защото Google е съчетала цялата енергия, използвана от центровете за данни, със 100% възобновяема енергия и компанията е поела ангажимент до 2030 г. да работи с енергия без въглеродни емисии 24 часа в денонощието, 7 дни в седмицата.

Препоръки за устойчивост на Active Assist

Active Assist Unattended Project Recommender дава възможност на организациите да оценят брутните въглеродни емисии, които могат да бъдат спестени чрез премахване на неработещи проекти. Инструментът използва машинно обучение, за да идентифицира кои проекти са неактивни и най-вероятно са без надзор.

Същевременно точките данни, изведени от Active Assist, вече включват полето CarbonFootprintDailyKgCO2, което позволява на предприятията да оценят въглеродните емисии, свързани с всеки даден проект. Тези препоръки могат също така да оценят въздействието от премахването на даден неработещ проект по отношение на килограмите CO2, намалени на месец, според нова публикация в блога.

Отчитането на въглеродните емисии и тяхното намаляване също вече е по-лесно благодарение на пакета Carbon Sense Suite на Google Cloud. Active Assist се присъединява към продукта Carbon Footprint на компанията, който предоставя на организациите възможността да разбират и измерват брутните въглеродни емисии от използването на Google Cloud. Същевременно сигналите за ниски въглеродни емисии помагат на потребителите да избират по-чисти региони, от които да изпълняват работните си натоварвания.

А тук ще намерите още технологични новини!


Всички новини от категория Технологии.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com