Голям проблем с Windows 11 след последното обновяване

Последната актуализация на операционната система забавя копирането и изтеглянето на файлове с 40%

Голям проблем с Windows 11 след последното обновяване | StandartNews.com

Актуализацията на Windows 11 (версия 22H2) донесе на потребителите не само нови функции, но и някои проблеми. Microsoft призна, че новата версия на операционната система може да забави скоростта на копиране и зареждане на големи файлове с 40%.

"В 22H2 се наблюдава влошаване на производителността при копиране на големи файлове от отдалечен сървър към компютър с Windows 11 - пропускателната способност при копиране или четене през SMB спада с 40%. Скоростта на копиране на същия файл на компютър, на който не е инсталирана актуализацията 22H2, не се намалява", заяви в блога си Нед Пайл, старши програмен мениджър от инженерната група на Windows Server.

Въпреки това има временно решение на този проблем: Нед Пайл предложи да се копират файлове с помощта на помощни програми от командния ред - robocopy или xcopy с параметър /J. Спадът на скоростта се наблюдава и при копиране на големи локални файлове. Компанията твърди, че работи по решение на проблема, което ще се появи в следващата актуализация.

Това не е единствената грешка, свързана с актуализацията на Windows 11. По-рано бяха забелязани "насичания" и намаляване на честотата на кадрите в различни игри. Приблизително по същото време Microsoft потвърди, че много принтери са спрели да работят правилно след актуализацията.

Препоръчва се за сега да не приемате инсталирането на обновлението, ако сте с тази операционна система.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай