Достойно за Гинес. Най-голямата клавиатура (снимки)

Голяма почти колкото една лека кола

Достойно за Гинес. Най-голямата клавиатура (снимки) | StandartNews.com

Можете ли да си представите гигантска клавиатура за гейминг? Ами компютърна мишка колкото “костенурката” на Фолксваген? Е, точно това е направила компанията Alienware. Безспорно говорим за най-голямата механична клавиатура в света и най-голямата мишка.

След като създаде гигантските аксесоари за игри, Alienware (марка на Dell) покани екипа на Dota 2 да ги тества. Тази петметрова механична клавиатура е и доста тежка – само интервалът тежи почти 10 кг.

По-точно, дължината на клавиатурата е близо 4,9 метра. Разработчиците са взели за основа обикновените модели клавиатура и мишка Alienware AW420K и AW720M и след това са ги мащабирали в съотношение 14:1.

Бутоните на клавиатурата са отпечатани на 3D принтер, а интервалът (шпацията) тежи повече от 9 кг. Самото отпечатване на бутоните е отнело цели три дни.

За да се похвалят пред общността на геймърите, разработчиците от Alienware поканили екипа на Team Liquid за играта Dota 2 да тества тези чудовищни ​​аксесоари. Като се има предвид, че петима души са необходими само за управление на мишката, тестът се оказва сериозно предизвикателство.

Ентусиастите опитали да въведат текст на клавиатурата, а резултатът може да се приеме като задоволителен: 14 думи в минута с точност от 88%, но не от първия път. Остава открит въпросът кому е нужно подобно технологично творение?

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай