До няколко години 5% от електрическите коли ще са правени от Foxconn

Компанията ще оборудва моделите със системи за автопилот, базирани на платформи на NVIDIA

До няколко години 5% от електрическите коли ще са правени от Foxconn | StandartNews.com

Амбициите на Foxconn в областта на производството на електрически автомобили са добре известни - до няколко години тайванската компания очаква да има до 5% от пазара на електрически автомобили. На CES 2023 тя обяви сътрудничеството си с NVIDIA за оборудване на автомобилите със системи за активно подпомагане на шофирането. Те ще бъдат базирани на решенията DRIVE Orin и DRIVE Hyperion.

Според Foxconn използването на сензори, одобрени за работа с DRIVE Hyperion, ще позволи на компанията да пуска нови модели на пазара по-бързо и по-икономично. NVIDIA заяви, че партньорството ще позволи на Foxconn да ускори времето за пускане на пазара, без да жертва безопасността, надеждността или качеството.

Във връзка с това партньорите отбелязаха, че процесорът NVIDIA Orin може да извършва до 254 трилиона операции в секунда и да работи в невронни мрежи. Модулното оформление на NVIDIA Hyperion ще позволи на производителите на автомобили да създават автомобили с различни нива на автономно управление. Foxconn не само ще оборудва собствените си електромобили с подходящи електронни системи, но и ще ги предлага на производители на автомобили от трети страни.

Още през есента на 2021 г. Foxconn демонстрира кросоувъра Model C, седана Model E и електрическия автобус Model T, които ще се предлагат на клиентите в Тайван под марката Foxtron. Компанията планира да пусне на пазара и електрически пикап Model V (на снимката горе) и компактен хечбек Model B, които ще се сглобяват в Китай и САЩ. В същото време Foxconn ще произвежда електрически автомобили по договор за Fisker и Lordstown Motors. Може да се предположи, че тези автомобили ще използват технологии и компоненти на NVIDIA.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай