Chromebox – нов клас образователни устройства навлизат в класните стаи

След успеха на образователните преносими компютри Chromebook, в българските класни стаи навлиза нов клас устройства с операционната система ChromeOS

Chromebox – нов клас образователни устройства навлизат в класните стаи | StandartNews.com

След успеха на образователните преносими компютри Chromebook, в българските класни стаи навлиза нов клас устройства с операционната система ChromeOS. Те се наричат Chromebox и представляват настолни компютри, напълно оптимизирани за обучение в училище, както и у дома. Разполагат с мощен процесор и могат да се свързват едновременно с няколко монитора и други периферни устройства. Те могат да бъдат намерени от Центъра за творческо обучение, който предлага широк спектър от продукти и решения за образованието.

Сред останалите предимства на Chromebox са изключително лесната настройка, както и това, че имат вградена вирусна защита. Разполагат и с всички силни страни на ChromeOS – операционната система, специално създадена за учене, която се намира и в добре познатите на българските учители и ученици Chromebook лаптопи.

Новите устройства са много сходни и имат десетки допирни точки с тях. И двете предлагат Chrome OS със защита от вируси, набор от Google инструменти, възможности за управление от разстояние и контролиран достъп до сайтове и приложения.  Все пак те имат и редица разлики, по-важните от които са:

Не всички Chromebook модели предлагат по-мощни процесори, докато с Chromebox съотношението мощност – цена е отлично.

Chromebox е подходящ като настолен компютър, с който няма да се притеснявате за батерията и може да послужи като оборудване в по-статични кабинети.

Chromebook устройството от своя страна предлага по-гъвкава работа и режим “таблет”, които могат да бъдат по-привлекателни за учениците.

Chromebook е предварително конфигуриран фабрично с необходимия дисплей, високоговорители и вътрешна батерия. На Chromebox липсват всички тези компоненти, така че, за да ги използвате, трябва да го свържете към монитор, клавиатура и мишка.

Предимствата на Acer Chromebox са, че осигуряват свързаност с до три монитора. Освен това учениците могат да се възползват от повече пространство за творенията си, а мощният процесор позволява изпълнението на по-сложни технически задачи. Chromebox се предлага в комплект с интерактивен дисплей, превръщайки го в компютър с още повече възможности.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай