BYD конкурира Tesla по брой продадени е-автомобили

Shanghai Gigafactory на Tesla достави 77 695 автомобила през май

 BYD конкурира Tesla по брой продадени е-автомобили | StandartNews.com

 BYD изпревари Tesla през второто тримесечие, след като китайският производител на автомобили отбеляза рекордни продажби на хибридни и електрически превозни средства.

Между април и юни BYD (BYDDF) е продал повече от 700 000 автомобила, почти двойно повече от продадените през същото тримесечие на миналата година и поставяйки нов тримесечен рекорд.

В неделя Tesla (TSLA) обяви, че е постигнала най-добрите си тримесечни резултати . Компанията е произвела близо 480 000 автомобила и е доставила над 466 000.

През юни BYD, която е подкрепена от Уорън Бъфет, е продала общо 253 046 нови е-превозни средства, което е с 89% повече от преди година. 

Tesla и BYD са сред най-продаваните производители на електромобили в света. BYD все още изостава от Tesla в световен мащаб по отношение на чистите продажби на EV. 

През май BYD продаде около 119 000 чисти електромобила, повече от два пъти спрямо същия период на миналата година. За сравнение, Shanghai Gigafactory на Tesla достави 77 695 автомобила през май, което е ръст от 142% спрямо предходната година, според най-новите статистически данни, публикувани от Китайската асоциация на производителите на автомобили.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай