Boring Company на Илон Мъск ще тества своите тунели в Тексас

Компанията Boring Company на Елон Мъск планира да изгради в Тексас тестови полигон за изследвания и разработки за своите проекти за тунелиране

Boring Company на Илон Мъск ще тества своите тунели в Тексас | StandartNews.com

Компанията Boring Company на Елон Мъск планира да изгради в Тексас тестови полигон за изследвания и разработки за своите проекти за тунелиране, съобщава Bloomberg.

Компанията е кандидатствала през май за разрешение за тестова площадка в окръг Бастроп, недалеч от централата си, разположена в Пфлугървил, според документите, които медията е получила чрез искане за публични документи. Разрешението е било одобрено през юни.

Boring Company, основана от Мъск през 2016 г., иска да прокопае "толкова тунели, колкото е необходимо", за да изпробва оборудването си за копаене, според документите. Тунелите на тестовата площадка в Тексас, които ще бъдат изкопани с помощта на сондажната машина на фирмата, Prufrock - се очаква да бъдат дълги между 100 и 200 метра.

Поредната иновативна идея на Мъск представлява специални тунели, оборудвани със сензори, в които превозни средства ще могат да се придвижват бързо и безопасно. Те не са много широки като традиционните тунели, но за сметка на това превозните средства в тях ще се движат много бързо и ефективно, спестявайки задръстванията в градовете.

Документите показват, че тестовата площадка ще предлага 10 малки жилища с една спалня за служителите. На тестовата площадка ще има и офис ремаркета, портали, голяма палатка, използвана за работно място, 40-метрови силози за циментов разтвор и 35-метрови контейнери за съхранение на лентите, които изтеглят почвата от тунелите, според документите, съобщени от Bloomberg.

Предни дни стана ясно, че  компанията на Илон Мъск е подала предложение за изграждане на 6,2-километрова подземна транспортна система в Маями. Идеята е  North Miami Beach Loop да превозва автомобили Tesla между седем станции по State Road 826, между Golden Glades Transit Center и Sunny Isles Beach при Newport Pier.

Boring Company изчислява, че първоначално цикълът ще може да превозва повече от 7500 пътници на час, а след това ще може да бъде разширен до над 15 000 пътници на час. Според предложението на The Boring Company прогнозната стойност на проекта е от 185 до 220 млн. долара. Тя прогнозира, че строителството ще отнеме по-малко от три години, ако процесът на издаване на разрешителни бъде ускорен.

А тук ще намерите още технологични новини!

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай