Сряда,

Boring Company на Илон Мъск ще тества своите тунели в Тексас

От: Кристиан Антонов -
Boring Company на Илон Мъск ще тества своите тунели в Тексас
A
A
A

Компанията Boring Company на Елон Мъск планира да изгради в Тексас тестови полигон за изследвания и разработки за своите проекти за тунелиране, съобщава Bloomberg.

Компанията е кандидатствала през май за разрешение за тестова площадка в окръг Бастроп, недалеч от централата си, разположена в Пфлугървил, според документите, които медията е получила чрез искане за публични документи. Разрешението е било одобрено през юни.

Boring Company, основана от Мъск през 2016 г., иска да прокопае "толкова тунели, колкото е необходимо", за да изпробва оборудването си за копаене, според документите. Тунелите на тестовата площадка в Тексас, които ще бъдат изкопани с помощта на сондажната машина на фирмата, Prufrock - се очаква да бъдат дълги между 100 и 200 метра.

Поредната иновативна идея на Мъск представлява специални тунели, оборудвани със сензори, в които превозни средства ще могат да се придвижват бързо и безопасно. Те не са много широки като традиционните тунели, но за сметка на това превозните средства в тях ще се движат много бързо и ефективно, спестявайки задръстванията в градовете.

Документите показват, че тестовата площадка ще предлага 10 малки жилища с една спалня за служителите. На тестовата площадка ще има и офис ремаркета, портали, голяма палатка, използвана за работно място, 40-метрови силози за циментов разтвор и 35-метрови контейнери за съхранение на лентите, които изтеглят почвата от тунелите, според документите, съобщени от Bloomberg.

Предни дни стана ясно, че  компанията на Илон Мъск е подала предложение за изграждане на 6,2-километрова подземна транспортна система в Маями. Идеята е  North Miami Beach Loop да превозва автомобили Tesla между седем станции по State Road 826, между Golden Glades Transit Center и Sunny Isles Beach при Newport Pier.

Boring Company изчислява, че първоначално цикълът ще може да превозва повече от 7500 пътници на час, а след това ще може да бъде разширен до над 15 000 пътници на час. Според предложението на The Boring Company прогнозната стойност на проекта е от 185 до 220 млн. долара. Тя прогнозира, че строителството ще отнеме по-малко от три години, ако процесът на издаване на разрешителни бъде ускорен.

А тук ще намерите още технологични новини!


Всички новини от категория Технологии.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Още от категорията

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички