Вторник,

Бивши служители: Илон Мъск е ужасен шеф

От: Катерина Митева -
148
Бивши служители: Илон Мъск е ужасен шеф
A
A
A

Ръководството на Neuralink, стартъпът за мозъчно-компютърен интерфейс, чийто съосновател е Илон Мъск, е било абсолютна катастрофа. Това твърдят бивши служители на компанията пред Fortune.

Няколко от тях заявиха пред списанието, че е било почти невъзможно да се контактува с него на първо място. Предприемачът се появявал в офиса приблизително два пъти на тримесечие за не повече от няколко часа.

Мъск може също да си е запазил типичните отговорности, подходящи за главен изпълнителен директор, според хората, но никога не е бил официално лидер на компанията. Това може да е свързано с факта, че той е бил ограничен от споразумение с Комисията за ценни книжа и борси на САЩ (SEC), след като направи съмнителни изявления чрез акаунта си в Twitter за това, че Tesla става частна фирма.

В писмо от 2018 г., получено от Fortune и адресирано до SEC, адвокатите на Neuralink е трябвало да уверят регулатора, че Мъск „няма изпълнителна или управленска роля в Neuralink“.

„Всеки от съоснователите искаше нещо различно“, коментира пред списанието Тим Хансън, старши учен в Janelia Research Campus и част от първия екип на компанията. Той е напуснал през 2018 година.

В редките случаи, когато Илон Мъск се е появявал в офиса на Neuralink, бившите служители не са били особено развълнувани. Според тях, предприемачът е изградил работна среда, основана на страх и вина - и разбира се, безмилостни крайни срокове. Стартъпът се е сблъскал с огромно текучество на хора от основаването си, според предишни доклади на Fortune.

A тук ще намерите още технологични новини!


Всички новини от категория Технологии.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com