Белгия го реши. Ще последва примера на Дания за "iPhone 12"

Безопасни ли са телефоните

Белгия го реши. Ще последва примера на Дания за "iPhone 12" | StandartNews.com

Днес Матийо Мишел, държавен секретар за цифровизацията на Белгия, съобщи, че е поискал от "Епъл" (Apple) да обнови софтуера на "айФон 12" (iPhone 12) във всички страни в ЕС, предаде Ройтерс. Той се позова на предварителните проучвания на белгийския регулаторен орган, че телефонът не крие опасност за потребителите.

Матийо Мишел отбеляза, че, макар и проучването на местния регулатор да продължава, то първоначалните резултати са "обнадеждаващи" и не е необходимо телефонът да бъде изтеглен от белгийския пазар. 

Вчера Белгия обяви, че ще проучи потенциалните рискове за здравето във връзка с "айФон 12", което увеличава вероятността повече европейски страни да забранят модела, след като Франция нареди да бъдат спрени продажбите му заради електромагнитна радиация над допустимите равнища. 

Междувременно Датският орган за здраве и безопасност обяви днес, че няма опасения за равнищата на радиация от използването на "айФон 12" и смята, че проблемът може да бъде разрешен с обновяване на софтуера.

"На базата на информацията, с която разполага, оценката на Датския орган за здравето, е ,че можете да продължите да използвате "айФон 12" без опасения", се посочва в комюнике, разпространено по електронната поща. 

Датският регулаторен орган обяви, че въз основа на случаите от Франция, "очаква проблемът да бъде решен с обновяване на софтуера и понастоящем няма причина да се смята, че "айФон 12" е опасен за здравето", пише БТА

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай