Бебето ин витро идва по-лесно

За 25 г. успешните бременности скочили между 4 и 8 пъти

Бебето ин витро идва по-лесно | StandartNews.com

"Бебето в епруветка" вече става по-лесно. 25 г. след въвеждането на метода специалистите от Медицински комплекс "Д-р Щерев" представиха статистика за успеваемостта на ин витро процедурите в България. АГ клиниката, която е сред лидерите в репродуктивната медицина, наскоро стана първата частна болница у нас, акредитирана от Европейски борд към колежа по акушерство и гинекология (EBCOG) за максималния срок от 4 г. Това й дава шанс да обучава специализанти по акушерство и гинекология от цяла Европа.

55% от жените под 30 г., потърсили помощ за бебе в АГ клиниката "Д-р Щерев" през 2012 г., са родили здрави бебета. Това сочат данните на частната болница. В периода 1988-1998-а този процент е едва 15% за жените под 30 г. Успеваемостта от прилагането на ин витро лечение при дамите над 40 г. за 2012 г. пък е била 25,2%. Увеличението е значително в сравнение с периода 1988-98, когато са отчетени едва 3%. Установено е още, че при първия опит ин витро успеваемостта е 35,34%. Този процент се увеличава до третия, като скача до около 60%.
Гинеколозите обаче не крият тревогата си, че в последните години двойките създават семейство след 30-годишна възраст. Причините са, че хората искат да си осигурят добър стандарт на живот, както и сигурна работа, преди да гледат бебе, коментират лекарите. В родилното отделение на болницата "Д-р Щерев" например за деветмесечието на 2013-а

средната възраст на родилките е 31,7 г.

По-късното раждане може да доведе до репродуктивни усложнения, а след 40-годишна възраст шансът за спонтанен аборт е значително по-висок, напомнят лекарите.
Най-възрастната жена, която е заченала ин витро и е родила с цезарово сечение в частната болница, е на 50 години, научи "Стандарт". Най-младата пък е на 21. Лекарите подчертават, че приоритет номер 1 за тях е здравето на пациентите. Затова и в клиниката им тризнаците са рядкост. "Ние носим отговорност децата да се раждат доносени", коментира д-р Таня Тимева, която е акушер-гинеколог в АГ "Д-р Щерев". Практиката е в случай на повече от 3 ембриона бременността се редуцира до двуполова. В медицинския център се работи с най-съвременните апаратури и технологии. Благодарение на най-новите методи, които екипът използва, зачеват и пациентки, на които лекари са

залепили етикета "безнадежден случай"

А тъй като успешната бременност и раждане изискват проследяване от "А до Я", в медицинския комплекс "Д-р Щерев" разполагат с кабинети по педиатрия, ендокринология, превантивна медицина, мамология и т.н. Секторът на пренаталната медицина, логично, е приоритетен. В него се изчислява рискът от синдром на Даун, както и други генетични увреждания, които могат да се засекат още по време на бременността.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай