Аварийна сателитна комуникация в iPhone 14 заработи в Европа

Функцията не позволява провеждането на разговори и се активира само при пълна липса на мобилни мрежи и Wi-Fi

Аварийна сателитна комуникация в iPhone 14 заработи в Европа | StandartNews.com

Аварийната сателитна комуникация, която ви позволява да изпращате съобщения до спасителните служби при липса на наземни мрежи от вашия iPhone от серия 14, вече е достъпна в Европа. Засега списъкът с държави е ограничен до Франция, Германия, Ирландия и Обединеното кралство.

Функцията не позволява провеждането на разговори и се активира само при пълна липса на мобилни мрежи и Wi-Fi. След няколко неуспешни опита да се свържете със службите за спешна помощ iPhone 14 сам предлага "Съобщение за спешен случай" и дори предоставя въпросник за събиране на информация за проблема. Въпросникът се изпраща до специален център за обслужване на клиенти заедно с географското положение на потребителя, надморската височина, нивото на батерията и медицинските данни, ако са свързани с телефона. Една от опциите включва и предупреждаване на лицата за спешни случаи.

Според The Verge тя работи, но те са я тествали в парк в Бруклин, а не в Европа - и не забравяйте, че изпращането на съобщение може да отнеме минута или повече, в зависимост от качеството на връзката между устройството и сателита.

Apple уточни, че сателитната услуга за спешни случаи ще бъде достъпна и в други страни през следващата година. Тя е безплатна за две години при закупуване на едно от устройствата от серията iPhone 14 - цените, които започват да се прилагат след този период, не са посочени. Наличен е и тестови режим на функцията - комуникацията се осъществява със сървърите на Apple, а не с кол център, и се използват наземни, а не сателитни линии.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай