Apple стартира спешна сателитна услуга в iPhone и предложи да я изпробвате в демо режим

Журналист от Engadget разкри, че е участвал в специална демонстрация на Apple миналата седмица

Apple стартира спешна сателитна услуга в iPhone и предложи да я изпробвате в демо режим | StandartNews.com

Едно от най-забележителните нововъведения в iPhone 14 е услугата Emergency SOS, която ви позволява да изпращате съобщения до службите за спешна помощ чрез сателит, ако собственикът на телефона се намира в опасна ситуация извън клетъчно покритие. Функцията беше пусната в действие днес. Apple се надява, че тя ще се използва рядко, но за всеки случай компанията предлага на собствениците на iPhone 14 да се запознаят с начина на работа.

Демонстрационният SOS режим за спешни случаи ще бъде достъпен след актуализирането на iPhone 14 (и четирите модела в линията) до най-новата версия на iOS. Когато работи в демо режим, потребителят не е свързан със сателит и реален оператор на център за спешни повиквания, а със сървър, който изпраща предварително подготвени отговори в отговор на заявките.

Журналист от Engadget разкри, че е участвал в специална демонстрация на Apple миналата седмица. По време на събитието представители на компанията действително изключиха iPhone от мобилната мрежа и демонстрираха как устройството установява връзка със сателити и че кореспонденцията със служителите на кол центъра отнема доста време. Препоръчително е също така проблемът да бъде формулиран много кратко, а предаването на данни е много по-бавно, отколкото в клетъчната мрежа.

Функцията Emergency SOS и нейният демо режим вече са достъпни за потребителите в САЩ и Канада. През декември услугата ще бъде достъпна за потребителите във Франция, Германия, Ирландия и Обединеното кралство.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай