Apple спря продажбите на четири модела iPhone, включително iPhone 13 Pro

В момента въпросните устройства не могат да бъдат закупени от уебсайта на Apple

Apple спря продажбите на четири модела iPhone, включително iPhone 13 Pro | StandartNews.com

Apple спря продажбите на редица смартфони iPhone след обявяването на устройствата iPhone 14. Според онлайн източници вече е невъзможно да се поръчат устройствата, които са част от трите предишни поколения.

Припомняме, че новото семейство смартфони на Apple, представено миналата седмица, включва четири модела: iPhone 14 и iPhone 14 Plus, iPhone 14 Pro и iPhone 14 Pro Max.

Четири налични досега модела iPhone вече са официално спрени от продажба, стана ясно. Това са iPhone 11 и iPhone 12 mini, пуснати съответно през 2019 г. и 2020 г., и iPhone 13 Pro и iPhone 13 Pro Max, които дебютираха миналата година.

В момента въпросните устройства не могат да бъдат закупени от уебсайта на Apple, но търговците на дребно от трети страни ще ги предлагат още няколко месеца - до изчерпване на наличностите.

Важно е да се отбележи, че въпреки прекратяването на продажбите Apple ще продължи да поддържа въпросните смартфони. Tехните собственици ще продължат да получават актуализации на операционната система iOS още няколко години.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай