Apple ще забави доставките на iPhone 14 Pro и iPhone Pro Max

Причината е мерките, които се вземат срещу коронавирусът в Китай

Apple ще забави доставките на iPhone 14 Pro и iPhone Pro Max | StandartNews.com

Apple заяви, че очаква по-малко доставки на iPhone 14 Pro и iPhone Pro Max от очакваното по-рано, тъй като ограниченията на Covid-19 временно прекъсват производството във фабриката в Джънджоу, Китай.

Ройтерс съобщи през октомври, че производството на iPhone на Apple може да спадне с до 30% в една от най-големите фабрики в света следващия месец поради затягането на ограниченията срещу Covid в Китай .

Основният завод на компанията в Джънджоу в централен Китай, в който работят около 200 000 души, беше разтърсен от недоволство срещу строгите мерки за ограничаване на разпространението на Covid-19, като много работници напуснаха обекта.

Отделно Foxconn, собственост на Тайван, най-големият производител на iPhone на Apple, заяви в понеделник, че работи за възобновяване на пълното производство в голям завод в Джънджоу, Китай, който беше засегнат от ограниченията на Covid-19, и преразгледа надолу перспективата си за четвъртото тримесечие.

Въздействието върху производството идва на фона на традиционно натоварено време за производителите на електроника преди празничния сезон в края на годината. 

Заводът на Foxconn в Джънджоу, в който работят около 200 000 души, произвежда по-голямата част от новите телефони на Apple, включително новия iPhone 14.

Икономическата зона на летище Джънджоу в централен Китай поставя индустриалния парк от 415 кв. км, който е домакин на завода, под най-ниското ниво на блокиране на „статично управление“ в Китай до обяд на 9 ноември.

В официално изявление се казва, че на жителите в района, на около 16 мили югоизточно от Джънджоу, е забранено да напускат дома си и трябва да бъдат тествани с PCR веднъж на ден. Услугите на обществения транспорт са спрени и само одобрени превозни средства се допускат по пътищата. Други мерки включват затваряне на офиси, несъществени магазини и услуги.

В края на октомври работници бяха заснети да бягат от обекта, след като се оплакаха от отношението и провизиите си чрез социалните медии. Близките градове са изготвили планове за изолиране на работници мигранти, които бягат в родните си градове, за да предотвратят разпространението на вируса.

Джънджоу, град с близо 13 милиона жители, се бори да овладее най-тежкото си огнище от месеци, като същевременно поддържа икономиката си на  ниво.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай