Apple представи iPhone 14 и 14 Plus със сателитна връзка за спешни случаи

За първи път Apple не въвежда нов процесор в нов iPhone.

Apple представи iPhone 14 и 14 Plus със сателитна връзка за спешни случаи | StandartNews.com

Apple обяви новите iPhone 14 и 14 Plus - цялостният дизайн остава същият, включително прореза за селфи камерата и сензорите за Face ID на телефона. Това е в съответствие с предварителната информация, че само моделите 14 Pro ще получат "острови". На пръв поглед iPhone 14 прилича много на 13-ия, със същия плосък дисплей и ръбове.

iPhone 14 е с 6,1-инчов екран, а 14 Plus - с 6,7-инчов дисплей. Компанията твърди, че 14 Plus има най-добрия живот на батерията от всички iPhone. И двете версии са базирани на миналогодишния чипсет A15 Bionic - за първи път Apple не въвежда нов процесор в нов iPhone.

Има нова ултраширокоъгълна 12 MP камера с бленда f/1,5 и стабилизация на сензора. Apple твърди, че качеството на изображенията при слаба светлина е подобрено с 49%, а нощният режим вече е два пъти по-бърз. Има и 12 MP TrueDepth камера с автофокус.

Apple твърди, че е приложила обработката на изображенията Deep Fusion на по-ранен етап в конвейера за обработка на изображения, което подобрява работата при слаба светлина и възпроизвеждането на цветовете - технологията се нарича Photonic Engine. Видеото получава и нов режим на стабилизация, наречен Action Mode, който използва целия сензор за по-голяма стабилност.

iPhone 14 ще поддържа изпращане на спешни съобщения чрез сателити извън клетъчно покритие, наречено Emergency SOS. Антените на телефона могат да се свързват със сателитни честоти. Apple твърди, че изпращането на съобщение при ясно небе отнема не повече от 15 секунди, а интерфейсът помага на потребителите да насочат телефона си в правилната посока. Можете също така да използвате приложението Find My, за да споделите местоположението си, без да изпращате съобщение. Тя е безплатна за две години за моделите iPhone 14.

Моделите iPhone 14 за САЩ ще са лишени от физическата тава за SIM карта, като преминават изцяло към eSIM.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай