Четвъртък,

Apple позволява на разработчиците да увеличават таксите си тихомълком

От: Кристиан Антонов -
540
Apple позволява на разработчиците да увеличават таксите си тихомълком
A
A
A

Apple обяви промени в правилата за разработчиците на приложения в App Store, свързани с промени в цените на абонаментите при активирано автоматично подновяване. Съгласно промяната от разработчиците няма да се изисква да искат изрично съгласие на потребителите за промени в абонаментните такси.

Към момента потребителят трябва да потвърди съгласието си с новите условия за абонамент чрез съответния интерфейс. Ако не бъде дадено съгласие в рамките на определен период, абонаментът се прекратява автоматично. Но в бъдеще разработчиците ще могат да увеличават цената на абонамента и той ще бъде подновяван, дори ако потребителят не е дал изрично съгласие.

Потребителите ще бъдат своевременно уведомявани за увеличението на цените чрез имейл и push-известия. Ако новите условия не са подходящи за потребителите, те ще могат да се отпишат от услугата, преди абонаментът им да бъде автоматично подновен. Разработчиците няма да могат да използват новата функция повече от веднъж годишно, а таксата не може да се увеличава с повече от 50% наведнъж. Освен това цената на абонамента не може да се увеличава с повече от 5 долара за месечен план и с 50 долара за годишен план.

Apple смята, че потребителите често пропускат известия за увеличение на цената на абонамента, което ги кара автоматично да прекратяват абонаментите си. Въпреки това няма гаранция, че след влизането в сила на обявените промени потребителите ще обръщат повече внимание на известията.


Всички новини от категория Технологии.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове: Apple App Store Такси

Още от категорията