Apple няма да върне Touch ID в по-старите iPhone-и, въпреки че тества нови скенери за пръстови отпечатъци

Apple се отказа от използването на скенера за пръстови отпечатъци Touch ID във флагманските смартфони, като започна с iPhone X през 2017 г

Apple няма да върне Touch ID в по-старите iPhone-и, въпреки че тества нови скенери за пръстови отпечатъци | StandartNews.com

Apple се отказа от използването на скенера за пръстови отпечатъци Touch ID във флагманските смартфони, като започна с iPhone X през 2017 г., и го замени с биометричната система за разпознаване на лица Face ID. Оттогава в мрежата периодично се появяват слухове за намерението на компанията да върне Touch ID в своите смартфони. Както предполага колумнистът на Bloomberg Марк Гурман, това е малко вероятно да се случи.

В неотдавнашен брой на бюлетина си Power On Gurman разкри, че Apple е тествала различни варианти за монтиране на сензора Touch ID, включително под екрана или в бутона за включване, подобно на iPad Air и iPad mini. Въпреки тестовете обаче журналистът смята, че е малко вероятно някоя от тези опции да бъде използвана в смартфоните на Apple "поне в обозримо бъдеще".

"През последните няколко години в Apple се обсъждаше връщането на Touch ID в моделите iPhone от висок клас. Компанията е тествала Touch ID, вграден в екрана, и дори е обмисляла да го постави на бутона за включване. На този етап смятам, че Face ID няма да се появи никъде, а Touch ID няма да се върне във флагманските iPhone-и - поне не в обозримо бъдеще", казва Гурман в своя бюлетин.

Гурман призна, че Apple може да вгради сензора за Touch ID в бутона за включване на iPhone от по-нисък клас, като например iPhone SE. Той обаче отбеляза, че "всъщност не е чувал нищо за това".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай