Apple може да завладее 60% от пазара на премиум смартфони благодарение на силното търсене на iPhone 14 Pro

Съобщава се, че Apple е поискала от основния производител на iPhone Foxconn да прехвърли част от производствения капацитет на iPhone 14 към моделите iPhone 14 Pro и iPhone 14 Pro Max

Apple може да завладее 60% от пазара на премиум смартфони благодарение на силното търсене на iPhone 14 Pro | StandartNews.com

Според DigiTimes тази година Apple заема 55% от пазара на смартфони от висок клас на цена над 500 щ. долара, като в пиковите моменти продажбите достигат 60%. Очаква се, че компанията ще успее да се утвърди на тези позиции, ако силното търсене на модели от новото семейство iPhone 14 продължи до края на годината.

Съобщава се, че Apple е поискала от основния производител на iPhone Foxconn да прехвърли част от производствения капацитет на iPhone 14 към моделите iPhone 14 Pro и iPhone 14 Pro Max, за да отговори на голямото потребителско търсене. Междувременно производителите на компоненти във веригата за доставки на Apple не са били уведомени за намаляване на поръчките за нито един модел. Предполага се, че Apple просто е коригирала съотношението между обемите на доставките на компоненти за различните модели устройства.

При поръчка на iPhone 14 Pro или 14 Pro Max в различни конфигурации очакваният срок за доставка вече е няколко седмици, което показва повишено търсене. Въпреки това базовият iPhone 14 не е толкова търсен. Смартфонът може да бъде закупен от уебсайта на Apple без изчакване за доставка. Базовият модел на смартфона може да бъде намерен без особени затруднения и в магазините за продажба на дребно.

DigiTimes смята, че истинският показател за нивото на търсене на iPhone 14 Pro ще бъдат резултатите от продажбите през първия месец след вълната от предварителни поръчки. Отбелязва се, че миналогодишният iPhone 13 Pro е отбелязал "изключителни" продажби в дългосрочен план след вълната от предварителни поръчки, което е сигнал, че интересът на потребителите се е насочил към по-старите модели, които получават по-производителен хардуер и повече нови функции.

iPhone 14 има същия дисплей като iPhone 13, а хардуерът му е базиран на същия процесор като този на iPhone 13 Pro. Що се отнася до iPhone 14 Plus, това устройство разполага с по-голям 6,7-инчов дисплей и батерия с по-голям капацитет.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай