Apple може да пусне версия на iPhone 14 без слот за SIM карта

ремахването на слота за SIM карта може да осигури по-добра водоустойчивост на смартфоните и евентуално да освободи място под капака на устройството

Apple може да пусне версия на iPhone 14 без слот за SIM карта | StandartNews.com

Според известния журналист от Bloomberg Марк Гурман в Apple активно се обсъжда възможността за пускане на iPhone без слот за SIM карта. В друг информационен бюлетин той твърди, че Apple може да пусне няколко модела iPhone без слот за SIM карта, с което ще отбележи още една стъпка в посока към пълните възможности за eSIM.

Според Гурман слотът за SIM карта може да бъде премахнат при някои iPhone 14. Дали това наистина е така, ще стане ясно след няколко дни. Специалистът обаче не изключва, че промяната може да се случи едва след появата на iPhone 15 през следващата година. Струва си да се отбележи, че слуховете за евентуалното премахване на физическия слот за SIM карта се носят от години.

"Този път Apple ще даде повече тласък на eSIM, а операторите ще се подготвят да насочат преминаването на потребителите към цифрови, интегрирани SIM карти вместо към физически такива. Всъщност Apple обмисля да премахне изцяло физическия слот за SIM карта от тази или следващата година за някои модели", заявява Гурман.

eSIM е цифрова SIM карта, която позволява да се използват комуникационни услуги без физическа SIM карта. Използването на eSIM се разширява бързо. Поддръжката на технологията позволява на потребителите да използват едновременно различни тарифи на различни оператори и да превключват между тях - това е удобно например при пътуване. Технологията обаче не е налична в някои страни, така че е възможно дори няколко години след преминаването към eSIM Apple да продължи да произвежда два вида iPhone.

eSIM се появи за първи път в iPhone XS. Премахването на слота за SIM карта може да осигури по-добра водоустойчивост на смартфоните и евентуално да освободи място под капака на устройството. Очаква се Apple да обяви iPhone 14 по време на специално събитие в сряда. В допълнение към смартфоните вероятно ще бъдат представени Apple Watch Series 8, новият Apple Watch SE, както и Apple Watch Pro и новите слушалки AirPods Pro.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай