Apple може да пусне по-скъп iPhone Ultra

Моделът ще надгражда сегашните iPhone Pro и Pro Max

Apple може да пусне по-скъп iPhone Ultra | StandartNews.com

Следващата година Apple обмисля да пусне по-скъп iPhone „Ultra“, който ще се нареди над iPhone Pro и Pro Max, пише Марк Гурман от Bloomberg.  

По-рано Apple обмисляше дали да ребрандира предстоящия iPhone 5 Pro Max на iPhone 15 Ultra. Сега обаче има доказателства, които предполагат, че Apple иска вместо това да предложи по-мощен и скъп iPhone. Гурман посочва скорошен коментар, направен от изпълнителния директор на Apple Тим Кук. „iPhone стана толкова неразделна част от живота на хората“, каза Кук пред анализатори, когато беше попитан дали нарастващата средна цена на iPhone е устойчива. „Мисля, че хората се стремят да получат най-доброто, което могат да си позволят в тази категория.“

Как Apple ще диференцира новия модел е по-трудно да се каже. Гурман предполага, че iPhone Ultra може да разполага с по-бърз процесор, по-добър хардуер на камерата от Pro и Pro Max и дори по-голям дисплей. „Възможно е също така да има повече функции на бъдещето, като например най-накрая премахване на порта за зареждане“, добавя той.

Според информация за линията iPhone 15 Apple вече търси повече начини да разграничи Pro моделите от масовите. Смята се, че моделите Pro ще се предлагат с други отличителни характеристики, включително преработени титаниеви рамки със сензорни бутони за звук и захранване. Съобщава се също, че Apple ще оборудва Pro Max с обектив на перископна камера. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай