Apple Health ще се интегрира с Oculus Move VR

Така VR тренировки могат да се проследяват в същото приложение като стандартните

Apple Health ще се интегрира с Oculus Move VR | StandartNews.com

Meta прави още един голямa крачка за VR фитнеса. От април компанията ще направи възможно да виждате вашите VR фитнес статистики от Oculus Move на повече места, вместо само в VR приложение на слушалките Quest и Quest 2. Така показателите (изгорени калории, минути, прекарани в тренировка, и вашите VR фитнес цели) ще бъдат видими и в мобилното приложение Oculus за iOS и Android.

Освен това Oculus Move ще поддържа интеграция с Apple Health, така че вашите VR тренировки могат да се проследяват в същото приложение като стандартните, не- VR тренировки. Meta коментират, че проучват интеграции с допълнителни платформи за проследяване на фитнес целите.

VR тренировките станаха популярни след стартирането на Quest 2 в края на 2020 г. Пандемията също изигра роля в тази тенденция, тъй като хората искаха да бъдат във форма и да продължат да тренират, дори от комфорта на домовете си. Освен това се оказва, че подобни тренировки предлагат забавни фитнес изживяванията, което допринесе това да е много печеливш бизнес за Мета. През октомври 2021 г. компанията закупи Within, екипа, отговорен за Supernatural, което е може би най-популярното абонаментно фитнес приложение, достъпно за самостоятелните слушалки за виртуална реалност Oculus Quest.

В случай, че слуховете се оправдаят и Apple някога пусне своите AR / VR слушалки с подобна интеграция на Apple Health, потребителите на iOS ще имат повече от една опция за своите фитнес постижения.

Повече технологични новини може на намерите тук

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай