Apple е регистрирала мистериозен "мрежов адаптер" с iOS

Аpple е представила образец на това устройство на FCC на 22 януари 2022 година

Apple е регистрирала мистериозен "мрежов адаптер" с iOS | StandartNews.com

Apple е сертифицирала ново загадъчно устройство с кодово име A2657. Става дума за някакъв вид "мрежов адаптер", чието заявление за регистрация наскоро беше подадено във Федералната комисия по комуникациите на САЩ (FCC).

За съжаление информацията, публикувана в базата данни на FCC, не разкрива всички подробности за новото устройство на Apple. Продуктът с кодово име A2657 е описан просто като "мрежов адаптер". Според документите Apple е представила образец на това устройство на FCC на 22 януари 2022 година. Въпреки че в базата данни на FCC няма изображения на новото устройство на Apple, там са посочени някои от спецификациите му.

Съобщава се, че мистериозният "мрежов адаптер" на Apple има два Gigabit Ethernet интерфейса, Wi-Fi и Bluetooth безжични модули, NFC модул и USB Type-C порт. В документацията се казва още, че устройството се предлага с 1,5 GB RAM и 32 GB памет. Втората версия на това устройство има Lightning порт вместо USB Type-C и 1GB RAM.

Въз основа на публикуваните данни, устройството работи с фърмуер 19F47, който е ранна вътрешна версия на iOS 15.5. Въз основа на това може да се предположи, че хардуерът е базиран на чипа Apple A13 Bionic, подобен на този, използван преди това в мониторите Studio Display.

Освен факта, че FCC е тествала устройството с MacBook Pro и Mac, за момента не се знае нищо за новостта. Струва си да се отбележи, че сертифицирането от FCC все още не означава, че Apple ще пусне продукта A2657 на потребителския пазар. Ако това се случи, устройството вероятно ще се превърне в мрежов хъб за потребителите на компютри и лаптопи на Apple или в нова версия на маршрутизатора AirPort.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай