Анализатори предрекоха бъдещето на сгъваемите смартфони

Специалистите са много оптимистично настроени

Анализатори предрекоха бъдещето на сгъваемите смартфони | StandartNews.com

Анализаторската компания IDC публикува прогноза за състоянието на пазара на сгъваеми смартфони през следващите години. Според експертите делът на тези устройства се колебае в рамките на процента от общия брой на всички смартфони и в обозримо бъдеще ситуацията няма да се промени драматично, въпреки изявленията на някои компании.

IDC прогнозира, че за цялата 2022 г. ще бъдат доставени 13,5 милиона сгъваеми смартфона - увеличение с цели 66,6%, в сравнение с 8,1 милиона през 2021 г. И макар напредъкът да е впечатляващ, това представлява около 1,1% от очакваните доставки на конвенционални смартфони до края на 2022 г. - 1,3517 милиарда устройства.

Анализаторите смятат, че през 2026 г. доставките на сгъваеми устройства ще достигнат 41,5 милиона. Така този пазар ще нарасне средно с около 38,7 %. За сравнение, очакваните доставки на конвенционални смартфони през 2026 г. са 1,4588 милиарда устройства, което означава среден годишен ръст от 1,4%. Следователно дори след 4 години делът на "огъващите се" устройства ще бъде само 2,8 % от общия брой.

Въпреки това анализаторите са много оптимистично настроени за пазара на сгъваеми смартфони. Те са уверени, че тазгодишните Samsung Galaxy Z Flip4 и Galaxy Fold4 ще бъдат по-популярни от своите предшественици и ще привлекат още повече хора. Експертите твърдят, че нарастването на търсенето на такива джаджи няма да се дължи на възможността за замяна на смартфоните и таблетите с едно устройство, а по-скоро на по-ниските цени и новите приложения за бизнес клиенти.

Самата компания Samsung е далеч по-оптимистично настроена по отношение на сгъваемите смартфони: тя очаква до 2025 г. тези устройства да се продават по-добре от традиционните флагмани.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай