Американска компания планира да изгради нов технологичен град

Селището ще бъде в района на залива на Сан Франциско, а проектът предвижда да бъде оживен мегаполис

Американска компания планира да изгради нов технологичен град | StandartNews.com

Американската компания Flannery Associates е платила 800 милиона долара за земя в района на залива на Сан Франциско. Зад компанията стоят големи фигури в технологичната индустрия, които планират да изградят нов технологичен град там.

 Селището ще бъде в района на залива на Сан Франциско, а проектът предвижда да бъде оживен мегаполис - туристическа атракция и място за хиляди работни места. Сред участниците в проекта са съоснователят на LinkedIn Рийд Хофман, инвеститорите от Andreessen Horowitz Марк Андресен и Крис Диксън, създателите на платежната услуга Stripe – братята Патрик и Джон Колисън, основателката на Emerson Collective и вдовица на Стив Джобс Лорийн Пауъл Джобс, инвеститорите Нат Фридман и Даниел Грос.

Собственик на компанията е Ян Срамек, 36-годишен бивш търговец, който е привлякъл средства от големи представители на технологичната индустрия. 

Идеята за създаване на град, с фокус върху технологичната индустрия, съществува отдавна, но плановете не няха реализирани до момента. Но самият проект е все още под въпрос, защото земята не е предназначена за жилищно строителство и проектът ще трябва да премине през държавната система за инициативи, за да се реализира.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай