Amazon затваря осем магазина Amazon Go

Те се намират в Сиатъл, Ню Йорк и Сан Франциско

Amazon затваря осем магазина Amazon Go | StandartNews.com

Amazon затваря окончателно осем от своите 29 магазина Amazon Go, които предлагат на клиентите възможността да пазаруват без какъвто и да е процес на плащане.

Магазините трябваше да предлагат предимства както за клиентите, така и за компанията. Магазините на Amazon Go позволяват максимално удобство: клиентите могат да пазаруват желаните от тях артикули и след това да минават покрай скенери, които регистрират покупките им без необходимост от проверка или сканиране на артикули. Те също така премахнаха нуждата от длъжности за персонал, което помогна на крайния резултат на Amazon.

Amazon дебютира магазина Go в Сиатъл през 2016 г. Той приветства магазините като бъдещето на пазаруването , особено за магазините в оживените центрове на големите градове. В плановете на компанията влизаха стотици магазини в цялата страна, но тези очаквания не бяха оправдани.

Миналата седмица Amazon (AMZN) обяви, че спира строителството на втората си централа в Северна Вирджиния, извън Вашингтон, окръг Колумбия. През януари компанията потвърди плановете си да съкрати 18 000 работни места от глобалната си работна сила.

„Като всеки физически търговец на дребно, ние периодично оценяваме нашето портфолио от магазини и вземаме решения за оптимизиране по пътя. В този случай решихме да затворим малък брой магазини на Amazon Go в Сиатъл, Ню Йорк и Сан Франциско“, се казва в изявление на Amazon. 

Магазините, които се затварят, включват два в Сиатъл, които вече бяха затворени временно, оставяйки пет в града. Освен тях се затварят два в Ню Йорк и четири в Сан Франциско.  В допълнение към 21-те магазина на Amazon Go, които ще останат, има две локации в Ню Йорк, които марката споделя със Starbucks.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай