Amazon реши съдбата на Halo

Устройствата ще спрат да работят на 1 август

Amazon реши съдбата на Halo | StandartNews.com

Amazon реши да закрие фокусираното върху здравето подразделение Halo, спира от продажба своите три продукта Halo и планира да съкрати части от екипа.

Новината не е голяма изненада. Amazon не само започна нов кръг от съкращения, но и компанията невероятно закъсня с играта за проследяване на фитнес. Оригиналният Halo Band беше обикновен тракер, който стартира през 2020 г. По това време конкуренти като Fitbit, Apple и Samsung вече бяха добавили функции за ЕКГ и  предсърдно мъждене (атриална фибрилация) към своите смарт часовници. Halo Band се отличваше с измерване на телесните мазнини, както и да следи тона на потребителя, когато говори с други. Последва Halo View през 2021 г. и наскоро  Halo Rise , безконтактно устройство за проследяване на съня и интелигентен будилник.

В блог Amazon сега казва, че ще възстанови напълно парите на всички клиенти, които са закупили Halo устройство или каишка за аксесоари през последните 12 месеца. Всички неизползвани предплатени абонаментни такси за Halo ще бъдат възстановени и потребителите повече няма да бъдат таксувани. Amazon също отбеляза, че устройствата ще спрат да работят на 1 август и че всички останали данни ще бъдат изтрити. Потребителите могат също да изтеглят или изтриват данните си преди това чрез страницата с настройки в приложението Halo.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай