Amazon планира нови съкращения

Причината е забавящата се икономика

Amazon планира нови съкращения | StandartNews.com

Изпълнителният директор на Amazon Анди Джаси каза, че съкращенията на работни места в гиганта за електронна търговия ще продължат. Все още не се знае колко души ще бъдат засегнати, а  „всеки лидер ще комуникира със съответните си екипи, когато уточним подробностите“.

От Amazon съобщиха, че планира да съкрати около 10 000 служители тази седмица.

Amazon (AMZN) и други технологични фирми значително увеличиха наемането през последните няколко години, тъй като пандемията измести навиците на потребителите към електронната търговия. Сега много от тези привидно недосегаеми технологични компании изпитват камшичен удар и съкращават хиляди работници, тъй като хората се връщат към навиците отпреди пандемията и макроикономическите условия се влошават.

Мета, която е майка на Facebook, наскоро обяви съкращения на 11 000 работни места , най-големите в историята на компанията. Twitter също обяви масови съкращения на работни места, след като Илон Мъск купи компанията за 44 милиарда долара.

Джаси спомена макроикономическия климат, като каза, че тазгодишният годишен оперативен преглед „е по-труден поради факта, че пред икономиката остават много предизвикателства, а наемането е било по-голямо в последните няколко години.“

Джаси каза, че това е най-трудното решение, което компанията е трябвало да вземе по време на неговия мандат от година и половина начело на Amazon.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай