Amazon планира да инвестира 1 милиард евро в е-автомобили и камиони

Това е част от целта на Amazon да произвежда нулеви въглеродни емисии до 2040 г.

Amazon планира да инвестира 1 милиард евро в е-автомобили и камиони | StandartNews.com

Amazon планира да инвестира 1 милиард евро, или 972 милиона долара, за електрически превозни средства за своя европейски автопарк, съобщава CNN.

Инвестицията ще увеличи капацитета е-автомобили на компанията до поне 10 000 електрически микробуса до 2025 г. спрямо 3000, които вече оперира, и повече от 1500 електрически камиона за дълги разстояния. Това е част от целта на Amazon да произвежда нулеви въглеродни емисии до 2040 г.

От компанията също така очакват да доставят повече пакети чрез електронни товарни велосипеди и пеша, използвайки централно разположени станции за доставка, които нарича „хъбове за микромобилност“. Компанията каза, че вече управлява такива центрове в 20 големи европейски града, включително Лондон, Мюнхен и Париж.

„В традиционно гъсто населените градове в Европа хъбовете позволяват на Amazon да работи с нови методи за доставка... за да доставя пакети на клиентите по-устойчиво“, се казва в изявление. Amazon очаква да удвои броя на тези центрове до края на 2025 г.

Компанията коментира, че инвестицията ще помогне за стимулиране на иновациите в индустрията и ще насърчи повече обществена инфраструктура за зареждане, което ще позволи на по-широката транспортна индустрия да намали по-бързо емисиите.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай